Kultúra

A tévében: Ikonok Robitól Pameláig

Szőke, bögyös, piros dresszben fut; meggyilkolt orosz újságírónő; a csikidam és a gidák atyja - mindenki tudja, kikről van szó.

Ugye, emlékeznek még Boratra, a kazah nép fiára, aki Amerikába ment, hogy elvegye Pamela Andersont? A legtökéletesebb szőke nő egyik klasszikus szerepe a Baywatch tengerparti futása, de nem kevésbé az a Barb Wire – A bosszúálló angyal sem, amelyben egy távoli jövő kevésbé hívogató lehetőségei közt kell helytállnia a posztapokaliptikus emberiségnek, de mindebből annyi a lényeg, hogy a testhez álló bőr ruhájában Barb mindenféle kifacsart, de annál előnyösebb pozíciókban lő (és felidézi a Casablanca cselekményét). Egy ilyen filmnél nem a minőség a lényeg, ahogy számos Brando-film is pusztán azért született meg, hogy a főszereplőt colttal az oldalán, cowboy-kalapban láthassuk, és ennyi elég is – ezért a Pameláért megérte. 21:15, Viasat3.

Bár a minőségi sorozatokat általában Amerikából kapjuk, a Border – A határsáv kanadai. Ráadásul az amerikai határon szolgáló kvázi-határőrök, az ICS embereinek küzdelmét mutatja be, akiknek a terrorizmussal és a csampészettel is meggyűlik a bajuk. Egy jó kis krimi késő estére 22:40-től a Story4-en.

2006 októbere nemcsak a itthon volt sokkoló, hanem Oroszországban is – Anna Politkovszkaja sztárújságírónőt ugyanis megölték. A csecsen ügyekben elmerülő, és egyre inkább az orosz felelősséget firtató, az egész háborúskodásra népirtáskként tekintő Politkovszkaja a hivatalos magyarázat szerint csecsen, a logikus szerint pedig orosz erők áldozata lett, a Levél Annának – Anna Politkovszkaja újságírónő halála című filmből megtudhatjuk a feltételezhető igazságot. 23:15, Duna TV.

Egy sorozatgyilkos 20 év után újra eljön, méghozzá ugyanoda, ahol egyszer már gyilkolt – JJ nyomozó még gyerekként volt tanúja anyja halálának. A tettes ráadásul meg is örökíti rémtetteit. Az És eljő a rettegés mindezek ellenére nem horror, hanem akciófilm, tehát nem a vérfaktoron van a hangsúly. 23:45, RTL Klub

Végül a csikidam atyja, Marina szélnek eresztője, az R-GO lelke, a gidák megmentője, Szikora Róbert jöjjön, megismerhetjük egy eddig kevésbé ismert oldaláról: a gyűjtőéről. Gondolták, hogy ez a trubadúr szentképeket és karácsonyfadíszeket is gyűjt? A többit a Szellem a palackból-ban, 0:00-től láthatjuk az m1-en.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik