Kultúra

Meggyilkolt gyermek anyját fogja alakítani Reese Witherspoon

A West Memphis Three néven elhíresült, gyilkossággal vádolt férfiakról szóló filmben kap kulcsszerepet Reese Witherspoon.

A Mara Leveritt azonos című könyve alapján, Atom Egoyan rendezésében készülő Devil’s Knot a híres 1993-as arkansasi hármas gyermekgyilkosságot és annak következményeit dolgozza fel. Mint ismert, a nyolcéves áldozatok megöléséért a következő évben három tinédzsert, Jessie Misskelley Jr-t, Damien Echolst és Jason Baldwint ítélték el, az eljárás azonban tele volt ellentmondásokkal, így nagyon hamar világméretű mozgalom szerveződött az állítólagos elkövetők kiszabadításáért. Noha az elkövetkező években kiderült, hogy a terhelő vallomást tevő tanúk hazudtak, a vádlottakkal pedig jogellenesen bántak a hatóságok, a három férfit idén augusztusig börtönben tartották.

Az Oscar-díjas Witherspoon a filmben az egyik meggyilkolt kisfiú édesanyját fogja alakítani, aki eleinte meg volt győződve Echolsék bűnösségéről, később azonban egyre inkább kétségbe vonta, hogy valóban ők lettek volna az elkövetők. A forgatókönyvet Scott Derrickson és Paul Boardman írta, a forgatás a tervek szerint tavasszal kezdődik, 20 millió dolláros költségvetéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik