Kultúra

˝Metszet˝ – Tanai Guzorán Anna kiállítása

Tanai Guzorán Anna első önálló kiállítása megtekinthető a győri Váczy Péter Gyűjteményben. A tárlaton falikárpitokat és akvarell festményeket láthatnak.

Tanai Guzorán Anna művésztanár I. Art Tárlat díjazottjaként első alkalommal mutatkozik be önálló kiállítással a győri Városi Művészeti Múzeumban. A míves falikárpitokat és színgazdag akvarelleket bemutató tárlat a ˝Metszet˝ címet kapta, amely az alkotó által különösen kedvelt technikák, a szövés és a festés sajátosan összefonódó világába invitálja a művészetkedvelő közönséget. A művésznő saját szavai szerint:

Az alkotás folyamatában részt vehetnek ˝a környezet élő és élettelen lényei, növényei, tárgyai. Bármi, ami elindít egy gondolatot. A természet gyakran inspirál. A közvetlen élményekből, érzéseket, formákat, színhangulatokat gyűjtök. Ezek vázlatok formájában, vagy belső képekben rögzülnek.
A szövés adta lehetőségekkel, színátmenetekkel próbáltam kifejezni gondolataimat, a téma kapcsán kialakult érzéseimet. A festészet szeretete az, ami a részletek színbeli megfogalmazását helyenként a festői hatású kifejezésmód irányába vitte.
Az akvarellel megfestett vázlatok után kiválasztottam a végleges tervet, elkészítettem a méretarányos kartonját. Megfestettem a hozzávaló gyapjúszálakat. A függőleges állású szövőállványomra elkészítettem a felvetést és nekiláttam a szövésnek.
A textil műfaján kívül nagy szeretettel festek. Témáimat egyaránt képezik a természet adott formái, és az azokból absztrahált képek is. Gondolataimat széles színskálán, nagy tónusfokozatokkal próbálom érzékletesebbé tenni.
Alkotómunkámat útkeresésnek érzem.˝

A kiállítás megtekinthető: 2011. december 8 – 2012. január 15. (Hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig.)
Helyszín: Városi Művészeti Múzeum, Váczy Péter Gyűjtemény, Cziráki-terem (Győr, Nefelejcs köz 3.)

Vedd kézbe a 24.hu legemlékezetesebb tartalmait!
Izgalmas arcok, kihagyhatatlan történetek
Keresd az újságárusoknál, vagy rendeld meg az mc.hu/riporter oldalon!
Megrendelem
Vilmos 19 évesen egy kocsmai verekedés során megölt egy rendőrt, aki egyébként egykori osztálytársa és jó barátja is volt. Húsz év börtön után, 2005-ben szabadult, az utcára került, majd a főváros határában egy kunyhóban próbált szerencsét. Történetéről film készült, mi pedig ellátogattunk hozzá, hogy megnézzük, hogyan építtette fel újra az életét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.