Kultúra

Angelina Jolie filmjét díjazzák az amerikai producerek

Különdíjjal jutalmazza Angelina Jolie "fontos társadalmi problémát" feszegető boszniai háborús filmjét az Amerikai Producerek Céhe (PGA).

A szervezet kedden jelentette be, hogy 2012-ben Stanley Kramer-díjat adományoz Jolie-nak, aki a hamarosan mozikba kerülő A vér és méz földjén című filmmel debütál rendezőként. A sztár azonban nem ebben a minőségében, hanem a háborús dráma producereként veheti át a kitüntetést, amelyet 2002 óta ítélnek oda minden évben egy olyan producernek, aki “közérthető és felemelő módon világít rá jelentős társadalmi kérdésekre”. Jolie és filmjének társproducerei közleményben köszönték meg a céh díját, amelyet korábban a Hotel Ruanda és a Kellemetlen igazság producerei is megkaptak.

A színésznő tavaly szinte az egész filmet Magyarországon forgatta le, mert Boszniában magasra csaptak az indulatok a produkció körül amiatt, hogy a dráma egy szerb férfi és egy bosnyák nő szerelmének történetét mutatja be a háború előestéjén és azt követően. Egy napokban megrendezett szarajevói vetítés egyébként megnyugtatta a film boszniai ellenzőit, a trailer viszont a balkáni háború szerb áldozataiból váltott ki ellenérzéseket.

A vér és méz földjén című film szűk körű forgalmazása december 23-án kezdődik az Egyesült Államokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik