Kultúra

Alvin és a mókusok 3. [filmpremier]

Ha egy mókusnak megkötözik a társát, és az ahelyett, hogy elrágná fogacskáival a madzagot, előhúzza a svájci bicskát, az csak ez a mese lehet. Újabb lufi, ezúttal héliummal töltve.

Alvin és barátai, Simon és Theodore, na meg a lányok, Brittany, Eleanor és Jeanette sztárok lettek. A hat mókuska nyaralni indul egy óceánjáró luxushajón menedzserükkel és pótapjukkal, Dave-vel. Az animált szőrgombócok vezéregyénisége, a nagyszájú, felelőtlen Alvin persze megint nem tud nyugton maradni, ezért csakhamar mindannyian egy lakatlan szigeten találják magukat.

A Robinsonosdi során legalább a tűzgyújtást sikerül összehozni, de a táplálékszerzés már problémát okoz a vadonban. Időközben a szerepek is felcserélődnek, a csapat addigi lelkét, Simont megcsípi egy pók, és új, sármosabb személyiséggel tér magához. Így Alvinra hárul a feladat, hogy házat építsen, amíg meg nem érkezik a mentőcsapat.

Igencsak minimálra redukált mese ez, még kicsiknek is. Az alkotók a lakatlan sziget tematikára azonnal beugró négy-öt sémát dobták össze, loptak pár poént a Számkivetettből, és mixeltek hozzá pár dalt. Talán a zenés-táncos számok miatt szeretik a gyerekek a sorozatot, meg a fura, héliumos hang miatt. A szülőknek meg annyi öröm jut, hogy elnézegetik az egzotikus szigetet. Hja, anyukám, de elvinnélek oda téged is meg a gyerekeket ebben a nyamvadt hidegben.

Kinek ajánljuk?

Akiknek már minden mindegy.

Kinek nem ajánljuk?

Akik még gyerekük kedvéért sem képesek fejhangon Lady Gagát éneklő mókusokat nézni másfél óráig.

Alvin and the Chipmunks: Chip-Wrecked – színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 87 perc, 2011. Rendezte: Mike Mitchell. Szereplők:Jason Lee (Dave), David Cross (Ian), Dányi Krisztián (Alvin magyar hangja), Arany Tamás (Theodore magyar hangja), Posta Viktor (Simon magyar hangja), Ábel Anita (Jeanette magyar hangja), Vadász Bea (Brittany magyar hangja). Forgalmazó: InterCom.

Hazai premier: december 15.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik