Kultúra

Végéhez közeledik a legdrágább német film forgatása

Hamarosan befejeződik az eddigi legdrágább német mozifilm, az Oscar-díjas Halle Berry és Tom Hanks főszereplésével készülő Cloud Atlas forgatása.

Stefan Arndt, a berlini X-Filme produkciós cég vezetője szerint a Mátrix-trilógiából ismert Andy és Lana Wachowski, valamint Tom Twyker rendezők vezetésével dolgozó stáb még karácsony előtt kész lesz a forgatással. Ezután elkezdődnek a film utómunkálatai, a premierig azonban még majdnem egy évet kell várni, ugyanis 2012 októberére tűzték ki.

Százmilllió eurós költségvetésével a Cloud Atlas az első német kísérlet igazi nemzetközi kasszasiker készítésére, szereplői között Tom Hanksen és Halle Berryn kívül megtalálható Hugh Grant, Hugo Weaving, Susan Sarandon, Ben Whishaw és Jim Broadbent is. A forgatókönyv alapjául David Mitchell brit író 2004-ben megjelent Cloud Atlas című regénye szolgált, amelynek története a 19. századi Ausztráliától egészen a jövőbeli, “posztapokaliptikus” Hawaiig nyújtózik térben és időben. A hat szálon futó cselekmény jeleneteit Skóciában, Spanyolországban és Németországban veszik fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik