Kultúra

Képregényes seregszemle vasárnap a Millenárison

December 11-én, vasárnap tartja a Millenáris Fogadóban hagyományos nagyszabású seregszemléjét, a Hungarocomixot a Magyar Képregény Szövetség.

A szervezők minden eddiginél színesebb programot ígérnek: öt helyszínen számos előadás, két kiállítás, vásár és sok egyéb műsor várja a látogatókat. A nap folyamán kiderül, ki lesz az év valódi magyar szuperhőse, megjelenik egy beszélgetésre a Besenyő család, sor kerül az alkotócsapatok közötti képregénycsatára, filmeket vetítenek, és lehetőség nyílik konzoljátékok kipróbálására is. Emellett megvalósul az első hazai képregényes csúcstalálkozó, a Magyar Képregény Akadémia és a 5 Panels képregényiskolájában pedig a legismertebb magyar művészektől tanulhatnak az érdeklődők.

A rendezvényre a családosokat is várják: a legkisebbeket délelőtt Vitéz László bábelőadás szórakoztatja, a Csodaceruza gyereksarokban pedig játékos foglalkozásokat tartanak nekik. A szervezők külön felhívják a figyelmet, hogy a jelmezben érkezők számára a belépés ingyenes, és délután egy versenyen is részt vehetnek, ahol a legjobbak értékes ajándékokat nyernek.

Bővebb információ és részletes program a Képregény.net weboldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik