Kultúra

Nine Inch Nails-dalt dolgozott fel Leona Lewis

Johnny Cash nyomdokaiba lépve átiratot készített a Nine Inch Nails egyik leghíresebb dalából a brit X-Factor harmadik szériájának győztese, Leona Lewis.

Hogy mi vitte rá az rnb-sztárt a stílusától meglehetősen idegen szám feldolgozására, arról nem szólnak a hírek, a végeredménnyel viszont rövidesen mindenki megismerkedhet, mert az azt tartalmazó Hurt: The EP című kiadvány már december 9-én a boltokba kerül. A minialbumon az indusztriális zene klasszikusának átirata mellett egyébként a Goo Goo Dollstól az Iris és a Counting Crowstól a Colorblind interpretációja is szerepel majd.

Mint ismert, a Nine Inch Nails 1994-es, The Downward Spiral című albumán szereplő Hurtöt 2002-ben egyszer már Johnny Cash is feldolgozta, és a felvétel hatalmas sikert aratott. A szám szerzője, Trent Reznor akkor azt nyilatkozta: „Úgy érzem magam, mint aki elvesztette a barátnőjét, mert ez a dal többé már nem az enyém. Alaposan elgondolkodtatott ez a feldolgozás arról, hogy micsoda ereje van a zenének. Annak idején írtam egy számot a hálószobámban arról, hogy milyen elkeseredett és magányos vagyok, így próbálva megelőzni azt, hogy beleőrüljek a helyzetembe, most pedig ezt a dalt újraértelmezte egy zenészlegenda, aki egy teljesen másik korból és műfajból érkezik, mégis ugyanolyan őszinte az egész. Más így, de az elsőtől az utolsó hangig ugyanolyan tiszta.”

Az eredeti dal:

Johnn Cash feldolgozása:

És egy ballada Leona Lewistól:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik