Kultúra

Gitár alakú parkot nyit Hendrix emlékére Seattle

Híres szülöttje, Jimi Hendrix előtt tiszteleg jövőre Seattle városa egy két és fél hektáros park megnyitásával, amelyet a legendás gitárosról neveznek el.

A 27 évesen elhunyt zenész hetvenedik születésnapja alkalmából létrejövő közterület nemcsak nevével, hanem kialakításával is emlékeztet majd a művészre, alaprajza ugyanis egy gitár körvonalait fogja (vagy legalábbis próbálja) követni. A legérdekesebb megoldásnak az ígérkezik, hogy a hangszer nyaka egy híd lesz, amely a park egyik bejárataként funkcionál majd, de a belső területeken is több látványosság kap helyet, köztük például egy virágoskert és egy színpad is.

Washington államban egyébként rövid időn belül ez már a második olyan park lesz, amelyet a 27-esek klubjába tartozó rockzenészek egyike után keresztelnek el, nyáron ugyanis arról is döntés született, hogy szülővárosa, Aberdeen hasonlóan tiszteleg Kurt Cobain előtt. A Nirvana frontemberének nevét eredetileg az a híd viselte volna, amely alatt rövid ideig tartó hajléktalansága idején lakott, ezt az ötletet azonban végül elvetették, és inkább a közelben álló zöldterületet keresztelik át Cobain Landingnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik