Kultúra

Adele lekörözte Amy Winehouse-t

Adele lemeze, a 21 átvette Nagy-Britanniában a 21. század legjobban fogyó albumának címét Amy Winehouse Back to Blackjétől.

A 21-ból a jelenlegi adatok szerint a szigetországban 3,4 millió példány kelt el, míg a Back to Blackből 3,3 millió, ami azért is jelentős eredmény, mert Adele lemeze csak idén januárban jelent meg, míg Amy Winehouse-é már 2006-ban. A jelenleg hangszálműtétje után lábadozó fiatal énekesnő azonban nemcsak elhunyt pályatársa öt év alatt elért eredményét szárnyalta túl bő tíz hónap alatt, hanem olyan sztárzenekarokét is, mint a U2 vagy a Radiohead, amelyeknek All That You Can’t Leave Behind illetve Kid A című lemezei már 11 éve a boltok polcain vannak.

Adele-nek egyébként jó esélye van immár arra is, hogy az ő nevéhez fűződjön Nagy-Britanniában minden idők legjobban fogyó albuma, ugyanis a 21 az eladások tekintetében már közel jár a legkelendőbb lemezekhez: a Queen Greatest Hitséhez, a Beatles Sgt. Pepperéhez, az Oasis (What’s the Story?) Morning Gloryjához és az ABBA ABBA Goldjához. Könnyen előfordulhat tehát, hogy még néhány hónap múlva évtizedek óta kapható klasszikusokat is maga mögé utasítva újra történelmet ír az énekesnő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik