Kultúra

Hiphop-sztárról mintáz Barbie babát a Mattel

Egyedi Barbie baba készül Nicki Minajról, a népszerű amerikai rapperről. A különleges figura árverés keretében talál majd gazdára december 19-én.

Az akció egyáltalán nem meglepő, a hiphop-előadó és rajongói ugyanis előszeretettel nevezik magukat Barbie-knak, miután Minaj megjelenésének állandó eleme a szőke haj, a rózsaszín rúzs és a csillogó körömlakk – a Mattel pedig már korábban is készített hasonló egyedi babákat híres emberekről, köztük Janet Jacksonról, Carol Channingről és Rachel Zoéról. A figurát a Los Angeles-i Beverly Hilton hotelben állítják majd ki a Divine Design ötnapos gáláján, licitálni pedig a CharityBuzz.com oldalon lehet rá december 19-ig. A kikiáltási ár 1000 dollár, a bevételeket pedig a HIV-vírussal fertőzött és AIDS-ben szenvedő emberek élelmezését segítő Project Angel Food alapítványnak ajánlják fel.

„Barbie a popkultúra egyik ikonja: több mint 50 éve a rivaldafényben áll, és folyamatosan lépést tart a korral. Nicki Minaj pedig meghatározó szereplője a popkultúrának és a divatvilágnak is, nem mellesleg pedig óriási Barbie-rajongó – mondta el Stefani Yocki, a Barbie brand szóvivője. – Roppantmód örülünk neki, hogy nagylelkűen engedélyt adott nekünk arra, hogy elkészítsük ezt az egyedi babát, és egy ilyen fontos ügyet támogassunk.” Yocki arra a kérdésre nem adott választ, hogy a cég és a sztár között várható-e további együttműködés is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik