Kultúra

15 milliót ért Amy Winehouse ruhája

Egy chilei divatmúzeum vette meg egy november 29-i londoni aukción azt a ruhát, amelyben Amy Winehouse a Back to Black című albuma borítóján látható.

A Museo de la Moda a várt összeg több mint kétszereséért, 43 200 fontért (kb. 15 millió forintért) vásárolta meg a mintás sifonruhát, amelyet tervezője, Disaya Sorakraikitikul ajánlott fel eladásra. Sorakraikitikul a bevételt teljes egészében az elhunyt énekesnő apja által alapított Amy Winehouse Alapítványnak adta, amire Mitch Winehouse úgy reagált: „Elmondhatatlanul boldogok vagyunk, és hatalmas hálával tartozunk Disayának, amiért felajánlotta nekünk az összeget”.

A Kerry Taylor Auctions által szervezett árverésen egyébként több más sztár híres ruháját is eladták, és nem is Amy Winehouse-é hozta a legnagyobb bevételt, az a darab ugyanis, amit Audrey Hepburn viselt a Római vakáció című filmben, 84 000 fontot ért. Az eredetileg 40-60 000 fontra becsült ruha egyébként érdekes módon kelt el, a licit folyamán ugyanis nem sikerült még a minimálárat sem elérni, az aukció után azonban valaki külön jelentkezett a 84 ezres ajánlattal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik