Kultúra

“Dupla vagy semmi…” – Malek Andrea és Illényi Katica közös koncertje

2011. december 9., péntek 19:00 IH Rendezvényközpont

Katica és Andrea esetében az évek során kikristályosodott mesterfogások megduplázva tárulnak a nézők elé. A két kiváló előadóművész külön-külön lép színpadra, de lesznek közös számaik is.

Illényi Katica intim hangulatú családias játéka során mind a dallamos jazz zene, mind a komolyzene elbűvöli a nézőket. A repertoárt úgy állították össze, hogy szinte észrevétlenül lépnek át műfajból műfajba, jazzből a klasszikusba, a swingen és a sztenderdeken keresztül a filmzenék közé. Illényi Katica programjában elhangzanak a legismertebb világslágerek, filmzenék, Morricone, John Williams szerzeményei, mint például a Profi című film zenéje vagy a Schindler listája, ismert jazz sztenderdek, valamint a klasszikus hegedűirodalom gyöngyszemei, Bartók, Kreisler, Boulangier, De Falla, Hubay, Saint -Saens művei, Edith Piaf sanzonjai, és néger spirituálék.

Malek Andrea műsorában nagy musical és sanzonszerzők művei, mint például Andrew Loyd Webber, Kurt Weil, Sondheim, Michel Legrand, Szenes Iván, Fényes Szabolcs, Horváth Jenő művei hallhatóak. Férjével közös műsorukat nézve olyan érzésünk támad, mintha a művészházaspár nappalijában ülnénk. Kötetlenül sírva – nevetve mesélnek magukról – rólunk, észrevétlen profizmussal, a zene segítségével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik