Kultúra

865 millió a múzeumok és levéltárak fejlesztésére

Összesen 865 millió forintra pályázhatnak a múzeumok és a levéltárak oktatási infrastruktúrájuk fejlesztésére az Új Széchenyi Terv keretében.

A pályázat célja, hogy a múzeumok és a levéltárak sajátos adottságaikra építve erősítsék közösségi szerepüket, a tanulás helyszíneiként is hatékonyabban működjenek, illetve hogy bekapcsolódjanak a formális oktatás rendszerébe, a diákok különböző kompetenciáinak fejlesztésébe – olvasható a közleményben.

A múzeumoknak és a levéltáraknak az infrastrukturális fejlesztéssel lehetőségük van oktatótermek, gyermekfoglalkoztatók kialakítására, a kulturális örökség értékeinek széles körű megismertetése érdekében korszerű informatikai pontok, illetve önálló informatikai részlegek kialakítására. E mellett pályázni lehet látványtárak és tanulmányi raktárak kialakítására, ezzel támogatva a közgyűjtemények funkcióváltását.

A vissza nem térítendő támogatás összege minimum 5 millió, maximum 100 millió forint lehet. A pályázatok benyújtására 2012. január 3-tól 2012. március 30-ig van lehetőség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik