Kultúra

A tévében: ez egy tökéletes nap tévézéshez

Az év meccse, a tökéletes vihar, egy zseniális rendező, egy legendás rejtély és egy égetően aktuális probléma - ma este.

Elég jól jár az, akihez bejáratos a Digi Sport, ugyanis az idei Bajnokok Ligája egyik legjobb meccsét nézheti meg általa: az olasz bajnokságban eddig messze legtöbb gólt szerző Milan fogadja a Barcelonát, amely szintén nem az unalmas döntetlenjeiről híres mostanság. A védelmek nyilván kulcsfontosságúak, és ha azt nézzük, hogy a Milan több gólt kapott, mint a Serie A utolsója, a Cesena, akkor a Barcelona tűnik esélyesebbnek, de az olaszok már sokszor mutatták meg, hogy kell az esélyesebb ellen győzni. A két csapat szeptemberben már nyomott egy 2-2-t, akkor Pato az 1. percben szerezte meg a vezetést a Milannak, jött két Barcelona-gól, majd Thiago a 93. egyenlített ki. Akárhogy is, 20:15-től lesz mit nézni.

The Perfect Storm az eredeti címe a Viharzóna című filmnek, igen, a tökéletes vihar Hollywood egyik kedvenc szórakozására utal: időnként kikergetik a legnagyobb sztárokat Brandótól Gibsonon át Peckig vagy de Niróig a nyílt vizekre. Az elemek háborgása és a nedves haj jót tesz a szexepilnek, az üvöltő viharban pedig ki lehet próbálni az összes szenvedélyesen romantikus mimikai gesztust. Kardhalvadászatba oltott morális dráma, azaz Öreg, de felvarrt arcú vagy botoxos halász és a tenger – George Clooney, Mark Wahlberg, Diane Lane 21:15-től a Viasat3-on.

A csodálatos és nagyszerű Fehér György csak 62 éves volt, amikor meghalt. Amit ránk hagyott, az a Szürkület című metafizikai krimi, az 1990-es Szenvedély, és számos tévés produkció – mivel tévés rendezőként dolgozott, saját bevallása szerint azért, hogy a filmgyár felé se kelljen mennie -, köztük számos drámafeldolgozás és színházi közvetítés, mint Moliére: A nők iskolája is, melyből Fehér csinált 1982-ben tévéjátékot. Mi pedig 22:20-kor a Duna2-n nézhetjük meg.

A Bermuda-háromszög rejtélye legendás, de mi van akkor, ha tényleg van ott valami, van valami igazságmagja a babonás hiedelmeknek? Sokadszorra próbálja igazolni a rejtélyt valaki, most épp Az igazság nyomában III.-ban, amit a National Geographicon láthatunk 23:00-tól. 

Kisfia életének történéseit a Twitteren követi? Unokája hangulatváltozásait a facebookról ismeri? Aki a vasárnapi ebédhez skype-on ül oda? Akkor ezt önneki is meg kell néznie. Az Online kamaszok az internetre fellőtt/bezárkózó/virtualizálódó kamaszokra, fiatalokra leselkedő veszélyekre és bizonyos szimptómákra hívja fel a figyelmet – és sajnos veszélyek vannak számosan. Kár, hogy 23:15-kor kezdődik ez az érdekes dokumentumfilm az m1-en, valamelyik középidióta show vagy belezős műsor helyett igazán lehetne főműsordőt szakítani némi valós közszolgálatiságnak is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik