Kultúra

Megfilmesíthetetlen regény alapján forgat az Amélie rendezője

Angol nyelvű, háromdimenziós filmet forgat Reif Larsen kultikussá vált első regényéből Jean-Pierre Jeunet, az Amélie csodálatos élete és a Hosszú jegyesség rendezője.

A stáb már az előkészületekkel van elfoglalva, és 2012 nyarán meg is kezdődhet a The Selected Works of T.S. Spivet (T.S. Spivet válogatott munkái) című regényből készülő film forgatása Kanada északi részén, ahol többek közt a Brokeback Mountaint is készítették. A forgatókönyv írásában Jeunet mellett Guillaume Laurent is részt vesz, a rendező pedig azt is elmondta, hogy a 3D-technológiát úgy akarja használni, mint az Amélie csodálatos életében a speciális effekteket, vagyis “a költői és a narratív” aspektusok erősítésére.

Reif Larsen amerikai író 2009-ben megjelent regénye egy 12 éves fiúról szól, aki montanai otthonából stoppolva indul Washingtonba, hogy átvegyen egy térképészeti díjat. A művet már most is gyakran illetik a kultikus jelzővel, és egészen idáig azt mondták róla, hogy lehetetlen megfilmesíteni. “Reif Larsen öt rendezőt tudott elképzelni könyvének adaptálására: David Finchert, Tim Burtont, Wes Andersont, Michel Gondryt és engem. Én voltam az első, akivel felvette a kapcsolatot. Azóta egyre inkább szeretnénk együtt dolgozni” – mondta Jean-Pierre Jeunet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik