Kultúra

Norvég krimiből rendez filmet Martin Scorsese

Újra krimi-thrillert forgat A tégla Oscar-díjas alkotója, Martin Scorsese: következő filmjét a hazánkban is népszerű Jo Nesbo bestsellere, a Hóember alapján készíti.

A neves rendező egy ideje már pályázott a feladatra, a projekt elindításához azonban a norvég író hozzájárulására is szükség volt. Most már ez is megvan, Nesbo ugyanis egy svéd lapban bejelentette, hogy Scorsese fogja rendezni az első angol nyelvű filmet, amely az ő munkája alapján készül, és azt is elárulta, hogy a két producer Tim Bevan és Eric Fellner lesz, a forgatókönyvet pedig a World War Z szkriptjét jegyző Matthew Eric Carnahan írja majd.

A Hóember a szerző Harry Hole-sorozatának része. Főhőse, az alkoholproblémákkal és depresszióval küzdő norvég nyomozó egy ősszel üzenetet kap, amelyet a feladó Hóember néven ír alá, néhány héttel később, az első hó leesésekor pedig gyilkosság történik, amelyet aztán újabbak is követnek. Az áldozatok mind családos asszonyok, és a tetthelyeken mindig egy hóember áll, így Hole egy sorozatgyilkos után kezd nyomozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik