Kultúra

A 2012-es Golden Globe-átadó sem lesz polkorrekt

Ismét a tavaly sokakat megbántó Ricky Gervaist választották a Golden Globe-gála házigazdájának.

A brit komikus nem is várakoztatott hosszú ideig, rögtön a bejelentés után megvillantotta, mire lehet majd számítani tőle a január 15-én esedékes rendezvényen. „Épp az imént szóltam Billy Crystalnak, hogy ne lője el az Oscar-díjátadón a holokauszt- és pedofil-témájú dumáimat. Beleegyezett (komolyan)” – írta a Twitteren, miután közzétették, hogy harmadszor is ő fogja levezényelni a műsort.

Gervais újbóli felkérésére sokan nem számítottak, ugyanis a tavalyi díjátadón számos sértő átkötőszöveget engedett meg magának (többek között azt sugalmazta, hogy „bizonyos híres szcientológusok” homoszexuálisok, Bruce Willist pedig exfelesége jelenlegi partnere, Ashton Kutcher apjaként konferálta be). Ennek ellenére nem is teljes meglepetés, hogy ismét ő vezeti a műsort, ugyanis a szervező HFPA (a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége) a múlt évi gála után közleményében azt írta: összességében „a show minden idők egyik legjobbja volt, és nagyon elégedettek vagyunk”.

Mint ismert, a Gervais tweetjében emlegetett Billy Crystal éppen azért vehette át az Oscar-gála házigazdájának szerepét Eddie Murphytől, mert az elődjét kinevező producer, Brett Ratner botrányba keveredett egy sértő kijelentése miatt, és lemondott tisztségéről. Az Oscar-gálát szervező Amerikai Filmakadémia a döntéssel egyetértett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik