Kultúra

Lego-film kerül 2014-ben a mozikba

A Warner Brothers zöld utat adott egy 2014-ben bemutatandó mozifilmnek, amelynek sztorija a Lego játék köré épül.

A filmben animációs és élőszereplős jelenetek is helyet kapnak majd, a casting jövő évben indul. A forgatókönyv elkészítését és a rendezést a Phil Lord-Christopher Miller párosra bízták, akik korábban a Derült égből fasírton dolgoztak, jelenleg pedig a 21 Jump Street című sorozat alapján született egész estés filmjük megjelenésére készülnek. Új munkájuknak várhatóan ez utóbbi bemutatóját követően, 2012 márciusában látnak neki.

Arról egyelőre még nem sok részletet lehet tudni, hogy miről fog szólni a film, de a duó azt már felfedte, hogy a Lego városi, űrbéli és középkori szcenáriói is feltűnnek majd a moziban, sőt ha sikerül megállapodást kötni az eredeti alkotókkal, akkor többek közt a Harry Potter- és az Indiana Jones-filmekből ismerős jelenetek is újra megelevenedhetnek. A projektről további részleteket jövő héten közölnek egy ausztráliai sajtótájékoztatón.

A Legót egyébként már régóta ostromolja Hollywood egy film ötletével, a cég azonban hosszú ideig nemet mondott az ajánlatokra. A dánok hozzáállása csak az elmúlt években változott meg, ennek köszönhetően viszont gyors egymásutánban több Lego-tematikájú animációs film is megjelent DVD-n, 2008-ban pedig megindult a Warnernél a mostani produkció előkészítése is.

A Lego-építőkockák és -figurák filmes karrierjéért mindezzel együtt a legtöbbet eddig az alkotó kedvű rajongók tették, akiknek köszönhetően elterjedt a Lego-elemek felhasználásával és többnyire stop motion technikával készült ún. brickfilmek műfaja. A nagy hollywoodi produkcióval kapcsolatos újabb hírek megérkezéséig ennek első képviselőjét, a Lindsay Fleay munkáját dicsérő 1985-ös The Magic Portalt ajánljuk mindenki figyelmébe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik