Kultúra

Kezdődhet a munka a Miles Davis-filmen

George Tillman Jr. rendező aláírt az egyik legnagyobb hatású jazz-zenészről, Miles Davisről szóló játékfilmhez, így elindulhat a mozi előkészítése – jelentették be a producerek.

Az egyelőre egyszerűen csak Miles Davis néven futó produkció a trombitás legidősebb fia, Gregory tollából született Dark Magus: The Jekyll and Hyde Life of Miles Davis című könyv alapján készül majd, és megszerezték hozzá a zenész kompozícióinak felhasználási jogát is. A Notorious B.I.G. életéről szóló Notorioust is rendezőként jegyző Tillman csatlakozásával a projekt szinte biztosan beelőzte azt a rivális filmet, amelynek tervén Don Cheadle évek óta dolgozik Miles Davis másik fiával, Erinnel.

Nick Davis Raynes producer szerint a Miles Davis alkotói olyan művet szeretnének készíteni, ami ugyanúgy „igazságot szolgáltat Miles Davisnek”, mint Johnny Cashnek a Walk the Line és Ray Charlesnak a Ray. A történet a fordulatos filmhez adott, hiszen Davis többször átformálta a jazz és a teljes könnyűzene arculatát, közben pedig folyamatosan alkohol- és drogfüggőséggel küzdött, ráadásul a magánélete is meglehetősen viharosan alakult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik