Kultúra

Halhatatlanok [filmpremier]

Tarsem Singh filmje a 300 nyomát követi. Caravaggio találkozik a Harcosok klubjával.

Az indiai rendező harmadik filmjének forrása a görög mitológia, ám nem egy, hanem több történetet olvasztott egybe látványos akciófilmmé. Főhőse, az ifjú Thészeusz (Henry Cavill – Tudorok, a leendő Superman) a kiválasztott, aki a Hellász leigázására törekvő vérszomjas Hyperion király (Mickey Rourke – A pankrátor, Vasember 2.) ellenfeleként győzelemre vezetheti az harcosokat. Hyperion égre-földre keresi a legendás epiruszi íjat, melynek segítségével kiszabadíthatja a titánokat, akik letaszíthatják az isteneket az Olümposzról, pusztulást hozva a világra. Az íjat azonban Thészeusz találja meg, és a tolvaj Stavros (Stephen Dorff – Penge, Made in Hollywood), valamint a szépséges jósnő, Phaedra (Freida Pinto – Gettómilliomos) társaságában útnak indul, hogy legyőzze az elvakult uralkodót.


A Halhatatlanok az óriási kasszasikernek bizonyuló, csaknem 450 millió dolláros összbevételt elért akciófilm, a
300 producereinek új opusza, melynek rendezésére a különleges látványvilágokat teremtő Tarsem Singhet kérték fel. A korábbi reklámfilmes Singh A sejt című, nagy sikerű sorozatgyilkosos thrillerrel debütált, a főszerepben Jennifer Lopezzel. Ezt követte a gyengébb Zuhanás egy balesetet szenvedett kaszkadőr és egy kislány kapcsolatáról. A

Halhatatlanok a 300-

hoz hasonlóan szintén a görög mitológiát veszi alapul, dugig van harci jelenetekkel, elképesztő kosztümökkel és kellékekkel, képi világa festményszerű. A rendező szerint a filmben Caravaggio és a Harcosok klubja találkozik.

Az állítás igaz. Izom, izzadtság és vér bőven van a filmben, ráadásul 3D-ben, de ez a darab leginkább egy szétrobbanó fejekkel töltött lufi. Hiába Mickey Rourke meggyőző alakítása, a kilúgozott mitológiai történet elvesztette erejét, az istenek halandókká váltak. Az erőszakos jelenetek száma rekordokat döntöget, és bár sokszor bámulatosan ötletes a díszlet, a műteremhangulat mindig ott lengedez. A titánok harcánál viszont még így is nagyságrendekkel jobb.

Kinek ajánljuk?

A harcos történelmi akciófilmek és az izmos férfitestek kedvelőinek.

Kinek nem ajánljuk?

Akiket megvisel, ha remixelik a görög mitológiát.

Immortals – színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus akciófilm, 110 perc, 2011. Rendezte: Tarsem Singh. Szereplők: Henry Cavill (Thészeusz), Mickey Rourke (Hyperion király), Luke Evans (Zeusz), Isabel Lucas (Athena), Freida Pinto (Phaedra), Kellan Lutz (Poszeidón), John Hurt (az öreg Zeusz), Joseph Morgan (Lysander). Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.

Hazai premier: november 10.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik