Kultúra

Visszalépett az Oscar-gála vállalhatatlanul viselkedő producere

Hétvégi botránya után Brett Ratner úgy döntött, mégsem vállalja az Oscar-gála produceri tisztségét.

Mint arról tegnap már beszámoltunk, a Hogyan lopjunk felhőkarcolót? című film rendezője egy nyilvános eseményen a melegeket sértő kifejezést tett, ennek ellenére bocsánatkérése után az Oscar-díj átadóját szervező Amerikai Filmakadémia támogatásáról biztosította – mindeközben viszont ő Howard Stern rádióműsorában ismét botrányosan viselkedett. Ratner a történteket követően ma végül hosszú nyílt levélben jelentette be, hogy lemond az Oscar-gála produceri tisztségéről.

„Néhány közelmúltbeli médiaszereplésem során sértő és ostoba kijelentéseket tettem, amiért teljesen megérdemelten rengeteg felháborodott üzenetet kaptam olyan emberektől, akiket nagyon nagyra tartok – írja a közleményben Ratner. – Szeretnék nyilvánosan bocsánatot kérni tőlük és azoktól is, akiket megbántottam. Akármilyen nehéz is volt számomra az elmúlt pár nap, össze sem mérhető ez azzal, amit a gyalázkodások és becsmérlő kijelentések célpontjává vált embereknek kell elviselniük, sem pedig azzal, aminek a meleg, leszbikus és transznemű emberek vannak kitéve, miközben szembeszállnak a világunkat a mai napig mérgező igazságtalanságokkal. Első lépésként ma reggel felhívtam Tom Sherakot (az Amerikai Filmakadémia elnökét – a szerk.), és visszamondtam a produceri megbízásomat. Életem legszebb pillanata volt, amikor felkértek, hogy dolgozzak az Oscar-gálán, de bármilyen fájdalmas is volt meghozni ezt a döntést, rosszabb lenne, ha a szerepvállalásommal ártanék az Akadémiának, és sérteném annak elveit.”

Tom Sherak a levélre reagálva azt mondta, Ratner „saját maga és az akadémia szempontjából is jól döntött”, hozzátéve: „A szavaknak jelentése és következményei vannak. Brett jó ember, de amit mondott, az elfogadhatatlan.” Hogy ki lesz a távozó producer utódja, azt egyelőre még nem lehet tudni, ahogyan azt sem, hogy a gála Ratner által felkért házigazdája, Eddie Murphy a helyén marad-e.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik