Kultúra

Drew Barrymore a leginkább túlfizetett hollywoodi sztár

Nemrégiben kiderült, hogy Samuel L. Jackson hozza a legtöbb pénzt Hollywoodnak. Most azt is megállapították, kit érdemes a legkevésbé alkalmazni.

Hollywood leginkább túlfizetett színészeinek listáját a Forbes.com készítette el. A vizsgálatnál azt nézték, hogyan alakul a legjobban fizetett sztárok gázsijához képest a szereplésükkel készült filmek bevétele. Ez alapján az amerikai filmipar az elmúlt években Drew Barrymore-ral járt a legrosszabbul, ugyanis minden egyes neki kifizetett dollár után csak 40 cent jövedelem folyt be.

A második Eddie Murphy, a harmadik Will Ferrell, a negyedik Reese Witherspoon, az ötödik pedig Denzel Washington lett, és a lista további helyezettjei közt ott van Nicolas Cage, Adam Sandler, Vince Vaughn, valamint külön-külön az egykori álompár, Tom Cruise és Nicole Kidman is. Az ő filmjeik saját jövedelmeiket már kitermelik (Murphy például minden dollár után 2,70-et, míg Kidman 6,70-et hoz vissza), a produkciók költségei azonban természetesen jóval nagyobbak a főszereplők gázsijánál, így összességében mindannyian veszteséges projektekben vettek részt az elmúlt években.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik