Kultúra

Megint műsorkészítőket bocsátanak el a közmédiából

A nyáron elbocsátott 500 fő után újabb 417 embernek kell távoznia a közszolgálati médiából. Ismét az ötven felettiek és a műsorkészítők járnak a legrosszabbul.

Az Index értesülései szerint a létszámleépítés után a műsorkészítésben részt vevők közül akár 120-130 ember is munka nélkül maradhat. A legnagyobb számban szerkesztőktől válnának meg, de mennie kell 16 riporternek is a tervek szerint, noha a tévékben a napi adásokat már így is nehezen tudják elkészíteni.

Szintén távoznia kell 15 tévés és rádiós riporternek – az elbocsátás nagy kérdése ezen a téren az, hogy a két megmaradt húzónév, Baló György és Krizsó Szilvia is szerepel-e a listán. Felmondanak mindemellett több rendezőnek, gyártásvezetőnek, operatőrnek, vágónak, felvételvezetőnek, valamint 16 fizikai munkásnak és közel 90 ügyviteli és adminisztrációs területen alkalmazott embernek is. A vezető beosztásúak közül ezzel szemben csak 28 főt küldenek el, amit a szakszervezetek már a múlt héten kifogásoltak – Szabó László kommunikációs igazgató viszont az Indexnek azt nyilatkozta, hogy ez a szám nem releváns, mert a korábbi átszervezések miatt több vezetőt is lefokoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik