Kultúra

Le akarják lőni a Metallica-rajongók Lou Reedet

Finoman szólva sem aratott osztatlan sikert a Metallica és Lou Reed közös lemeze, a Lulu.

A kritikusok meglehetősen csípős megjegyzésekkel és alacsony pontszámokkal jutalmazzák a kollaborációt, míg a metálzenekar rajongói akár hallatlanban is fenyegetőznek azért, mert kedvenc együttesük összeállt a Velvet Underground egykori tagjával. „Le akarnak lőni már csak egyszerűen azért is, mert megjelentem a színen – mondta a USA Todaynek adott interjújában Lou Reed. – Még nem is hallották a lemezt, de már a legkülönbözőbb kínzásokat és halálnemeket találják ki nekem.”

A zenészt viszont nem érdeklik a reakciók, ugyanis hírhedt 1975-ös albuma, a Metal Machine Music megjelenésekor már volt része ilyesmiben. „Nekem már nincsenek rajongóim. A Metal Machine Music után mind elmenekültek előlem. De hát kit érdekel? Én csak azért csinálom ezt az egészet, hogy jól érezzem magamat” – mondta a legendás előadó, aki egyébként a Metallica tagjait „metál-vértestvéreinek” nevezte, és azt is elárulta, hogy bár senkit nem érdekelne a Lulu 2, ő szeretne készíteni egy folytatást is.

Hogy álma a közeljövőben megvalósul-e, az mindenesetre kétséges, a Metallica ugyanis már egy saját albumon dolgozik. Az viszont biztos, hogy november 8-án a csapat Reeddel együtt előad néhány dalt a Luluról a Later… with Jools Holland showműsorban, és ahhoz sem fér kétség, hogy a Metallica dobosa, Lars Ulrich is nagyon elégedett a lemezzel, ő ugyanis azt nyilatkozta: „Ilyesmit még nem hallott a közönségünk. Senki nem közelít úgy a ritmusokhoz és a versekhez, mint Lou. Nem mondom, hogy bárkinek tetszhet, de szerintem ez egy fantasztikus album.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik