Kultúra

Sorozatos jogsértések miatt hallgatott el a Rádió Face

A Rádió Face-nek azért kellett elhallgatnia, mert az üzemeltető nem fizette a médiaszolgáltatási díjat, és a felszólításokra sem reagált.

Az Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság az engedély nélkül sugárzó és 38,5 milliós tartozást felhalmozó szolgáltató szerződését felmondta, rádióengedélyét visszavonta, az általa üzemeltetett Rádió Face berendezéseit pedig üzemen kívül helyezte és lepecsételte, így a jogosulatlan rádióadást megszüntette – közölte az MTI-vel a szervezet szóvivői irodája. A hatóság a múlt pénteki intézkedés óta folyamatosan ellenőrzi a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatának jogszerűségét.

A frekvencia állami tulajdon, melynek használata szigorú szabályokhoz kötött, és az NMHH minden esetben határozottan fellép az esetleges engedély nélküli használat ellen – hangzik a tájékoztatás, amelyből az is kiderül, hogy a 88,1 MHz-es frekvencián történő sugárzással többszörösen ismételt jogsértés valósult meg, ráadásul a rádióberendezések tulajdonosai azt is megpróbálták megakadályozni, hogy a hivatal munkatársai lekapcsolják a készülékeket. A hivatal feladata, hogy a rendelkezésére álló eszközök felhasználásával a jogszerűtlen helyzetek határozott felszámolására törekedjék – szögezi le az NMHH az eset kapcsán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik