Kultúra

Hivatalos: alkoholmérgezésben hunyt el Amy Winehouse

Nyilvános a halottkém jelentése Amy Winehouse halálával kapcsolatban: az énekesnő a túlzásba vitt alkoholfogyasztás miatt hunyt el.

A 27 éves sztár halálával kapcsolatban eddig annyit lehetett hivatalosan tudni, hogy semmilyen illegális kábítószert nem tudtak kimutatni a szervezetében, illetve, hogy a rendőrök üres vodkásüvegeket találtak a holtteste mellett. A mostani orvosi leletekből kiderült: Amy Winehouse olyan sokat ivott július 23-án, hogy véralkoholszintje több mint 500 százalékkal meghaladta az ittas vezetés nagy-britanniai határértékét, és végül szervezete is emiatt adta meg magát.

Dr. Christina Romete, az énekesnő orvosa szerint az elvonókúrákról visszatért Winehouse néhány nappal a halála előtt kezdett el újra inni, de nem gondolt öngyilkosságra, sőt közelgő születésnapjára készült, így kizárható, hogy szándékosan ivott túl sokat. A halottkém azt is megállapította, hogy a sztár halálában nem volt szerepe a Librium nevű nyugtatónak sem, amit Romete írt fel neki.

A Winehouse-család szóvivője, Chris Goodman azt nyilatkozta, a hozzátartozók megkönnyebbültek, amikor megtudták a halál okát. „Amy keményen küzdött az alkoholproblémái ellen – tolmácsolta a család szavait Goodman. – Hatalmas fájdalmat okoz nekünk, hogy ezúttal nem tudott győzedelmeskedni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik