Kultúra

Kiszálltak a szervezők az Ozora-fesztiválból

Szinte a teljes eddigi stáb kivonul az Ozora-fesztivál szervezőségéből, de a rendezvényt ettől függetlenül jövőre is megtartják.

A hírekről az Ozora honlapján két angol nyelvű Twitter-üzenet számolt be, melyek közül az első úgy hangzik: „Szomorúan tudatjuk, hogy az Ozora többé nem létezik az eddig ismert formában”, a második pedig szűkszavúan csak annyit közöl: „Lesz Ozora 2012-ben”. A hvg.hu ezzel kapcsolatos megkeresésére a szervezők elmondták: szinte a teljes stáb leköszön, de ez valószínűleg nem jelenti azt, hogy a rendezvénynek is vége van.

Később aztán a fesztivál megmentésére létrehozott Facebook-esemény oldalán egy hivatalos közlemény is napvilágot látott, amelyben az áll: a szervezők nem tudták rendezni nézeteltéréseiket a rendezvénynek helyet adó Ozora község melletti birtok tulajdonosával, ezért ő egyedül folytatja a bulival kapcsolatos háttérmunkát. „Nyolc sikeres és boldog év után Dániel, a terület tulajdonosa úgy döntött, a saját kezébe veszi az egész fesztivált – olvasható a közleményben. – Úgy gondolja, tulajdonosként ezt megteheti, és a rendezvény elég nagy már ahhoz, hogy magától megálljon a lábán.”

A bejelentés alatt olvasható frissítésből az is kiderül: Ozora mindenképpen lesz 2012-ben, a leköszönő szervezők pedig szeretnének egy új fesztivált létrehozni. A rövid üzenetben a stáb azt ígéri, hamarosan részletesebben is beszámolnak a terveikről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik