Kultúra

Parajelenségek 3. [filmpremier]

A 2007-es sikersztori folytatódik, egész pontosan elkezdődik.

Kapcsolódó cikkek

A Blair Witch Project sikerét idézte fel 2007-ben a Paranormális jelenségek: 11 ezer dollárból csinált 192 milliót, amit a leggusztustalanabb uzsorások is megirigyelhetnének. Akkoriban sokat lehetett arról olvasni: na tessék, nem feltétlenül kellenek százmilliók egy jó műfaji filmhez, elég egy jó ötlet. Többek szerint azért ez a kézikamerás, zörgős-kopogós ötlet nem volt ennyire jó, de kétségkívül működött.

A második rész már 3 millióból készült, és mérsékeltebb sikert aratott, de még így is brutális haszonkulccsal járt, így eldőlt, idén bár nem lesz Fűrész-epizód, de jön a harmadik rész. Ezúttal Kristie és Kathy sokat emlegetett gyerekkorát idézzük fel, ahol az egész pokoljárás kezdődött. A forgatókönyvet az első rész mindenese és atyja, Oren Peli is írta, és persze Katie Featherston sem hiányozhat. (De vajon a 80-as években milyen képminőségben rögzítették a démonokat a videokamerák?)

Nehéz elképzelni, hogy egy ilyen nyúlfarknyi, egyszer eléggé, másodszorra már kevésbé jól működő ötlet képes önmagából táplálkozva hatásos horrorként működni, akkor pedig ott vagyunk, hogy van egy innen-onnan csemegéző (egy elsőfilmes által rendezett) horrorfilmünk (két kislány felkelti az alvilágot, hát ilyen filmekhez már volt szerencsénk), amelynek egyetlen védjegye, hogy rossz minőségű képeken mutogat árnyékokat – nem túl biztató.

Kinek ajánljuk: videokamera-szerelőknek

Kinek nem: akik nem bírják a monotóniát

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik