Kultúra

Még 417 embert elbocsáthatnak a közmédiából

Az érintettek legkorábban november közepén kaphatják meg az értesítéseket.

Az Index információ szerint az MTVA a csoportos létszámleépítés második körében újabb 417 embertől válik meg, az erről szóló bejelentést pedig már meg is tette a Munkaügyi Központ felé. A hírportál úgy tudja Budapesten küldik el a legtöbb embert, szám szerint 378-at, 17 embert Pécsről, 10-et Miskolcról menesztenek, míg Szegeden és Debrecenben 5-5 embert érint az elbocsátás.

A budapesti 378 emberből álló lista 28 vezető, 16 fizikai területen dolgozó, 251 ügyintéző és 83 ügyviteli, adminisztrációs munkatárs elküldéséről szól. Nagy Navarró Balázs, az MTV Üzemi Tanácsának megválasztott tagja az Indexnek azt mondta, hogy a Duna TV, az MTV, a Magyar Rádió és az MTI összevonása után a négy intézményben dolgozó vezetőknek csak a negyedére van szükség. Az elbocsátások további oka a költségtakarékosság és a párhuzamosságok megszüntetésére való törekvés.

Az alap az üzemi tanácsok és a szakszervezetek küldötteivel a létszám bejelentését követően kezdhet el tárgyalni, a tárgyalásra és az egyeztetésre 15 nap van. Ez azt jelenti, hogy az elbocsátásokról szóló értesítéseket legkorábban november közepén kezdik majd el kiosztani a dolgozóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik