Kultúra

Rejtélyes dobost hívott meghallgatásra a Beatles 1960-ban

Meglepő új információkkal szolgál egy jövő hónapban kalapács alá kerülő levél a Beatles korai történetével kapcsolatban.

Az 1960. augusztus 12-én kelt írásban az akkor még gitározó, később basszusgitárra váltó Paul McCartney egy zenekart kereső dobos újsághirdetésére válaszol, és meghallgatásra hívja a zenészt. Ez azért érdekes, mert az invitálás két évvel azelőtt született, hogy az együttes kirúgta első dobosát, Pete Bestet, és soraiba fogadta Ringo Starrt.

A levél címzettjének neve nem derül ki, mivel jeligével hirdetett, de azt a szakértők biztosra veszik, hogy nem Starr volt az, ő ugyanis 1960-ban még a sikeres Rory Storm and the Hurricanes tagja volt. Ugyanígy nincs információ arról sem, hogy az illető végül elment-e a meghallgatásra, vagy figyelmen kívül hagyta a megkeresést, McCartney-t pedig nem kérdezte meg a levelet árverésre bocsátó Christie’s aukciós ház, amit azzal indokoltak, hogy a nemrég újraházasodott zenész „valószínűleg nászúton van”.


(c) AP

Az összehajtogatott papírdarabot egy könyvben találta egy névtelenséget kérő férfi. Az előzetes becslések szerint a november 15-i árverésen akár 7000 fontot is kínálhatnak majd érte a gyűjtők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik