Kultúra

Zorán-koncert: vendég a négy LGT-tag és Rúzsa Magdi is

A zenész és a meghívott közreműködők december 29-én lépnek fel a Papp László Budapest Sportarénában.

Sztevanovity Zorán – az egykori Budapest Sportcsarnokban adott koncertekkel együtt – tizedik alkalommal lép fel a Sportarénában. Először 1992-ben, utoljára öt évvel ezelőtt játszott itt, és korábban egy sajtótájékoztatón azt mondta: úgy érzi, hogy a következő években nem fog visszatérni erre a helyszínre.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész csaknem 35 éve tartó szólókarrierjének terméséből válogat a december végi estén, és bemutat néhány dalt a pár nappal ezelőtt megjelent, Körtánc-Kóló című új stúdióalbumáról is. A lemezen nyolc szám zenéjét Presser Gábor szerezte, aki valamennyi dalban közre is működött.

Az Aréna-koncerten a Zoránt régóta kísérő csapat lép színpadra az énekessel: Horváth Kornél (ütőhangszerek), Sipeki Zoltán (gitár), Lattmann Béla (basszusgitár), Gyenge Lajos (dob), Kovács Péter Kovax (billentyűs hangszerek), Óvári Éva, Kabelács Rita és Péter Barbara (vokál). Zongorán közreműködik Jávori Ferenc “Fegya”.

A december 29-ei koncerten fellép az LGT négy tagja, Karácsony János, Presser Gábor, Somló Tamás és Solti János, valamint Rúzsa Magdi is a Papp László Budapest Sportarénában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik