Kultúra

Majdnem egymillió dollárt értek Richard Gere gitárjai

Csaknem egymillió dollárért kelt el Richard Gere régi gitárokból álló gyűjteménye egy jótékony célt szolgáló New York-i aukción.

A világhírű színész 110 gitárját és erősítőjét árverezte el a Christie’s, a felsorakoztatott darabok között C.F. Martin, Gibson, Fender és Gretsch márkájúak is voltak. Egyes hangszerek korábban olyan híres zenészek tulajdonában álltak, mint Albert King vagy Peter Tosh. A legmagasabb árat egy 1960-as Gibson Les Paul elektromos gitárért fizették: a modell – amelyhez hasonlót Eric Clapton és Keith Richards is előszeretettel használ – 98 000 dollárért kelt el.

Richard Gere – aki képzett trombitás, zongorázni és gitározni pedig autodidakta módon tanult – humanitárius ügyeket akar segíteni a befolyt összegből. A színész úgy fogalmazott, soha nem tervezte, hogy gyűjteménye lesz gitárokból, mindig csak azokat vette meg, amelyek tetszettek neki és jól szóltak. “A legjobb barátaim voltak jó és rossz időkben egyaránt” – mondta a hangszerekről, majd hozzátette: kissé fájdalmas megválni tőlük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik