Kultúra

Minden eddiginél botrányosabb volt a VV4

A valóságshow-ban sokkal többet káromkodtak, ittak és cigiztek, mint az eddigi évadokban - derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elemzéséből.

A hatóság 2010. november 20-a és 2011. május 9-e között kísérte figyelemmel a valóságshow-t és kapcsolódó műsorait. A tapsztalatokat összegző tanulmányt, mely szerint az egyik legjelentősebb probléma a dohányzás és az alkoholfogyasztás megjelenése volt, a Médiatanács honlapján bárki elérheti.

A nézők nagy része kifogásolta, hogy a műsorban nagy hangsúlyt kapott a cigarettázás, a 16 játékosból 12 rendszeresen dohányzott. Volt olyan hónap, amikor egy adásban átlagosan 20 dohányzást bemutató jelenet is képernyőre került. A villalakók emellett napi rendszerességgel ittak is, ami sokszor vezetett konfliktushoz vagy agresszív magatartáshoz. Adásról adásra jellegzetes volt a trágár beszéd, volt olyan hónap, amikor minden műsorban átlagosan csaknem 35 trágár kifejezés hangzott el.

“A fent említett problémák azért is fontosak, mert a műsor különösen a tinédzserek körében volt népszerű, akik sok esetben vesznek át viselkedési mintákat a televízióból, a csatorna pedig esténként 19:00 óra körül kezdte sugározni az összefoglalókat.”

A kiskorúakra veszélyt jelentő tartalmak megjelenítése miatt a  Médiatanács összesen 278 millió forint bírságot szabott ki az RTL Klubra, és számos alkalommal tájékoztatta a szolgáltatót az aggályos tartalmakkal kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik