Kultúra

25 éves a Macskafogó

A rajzfilm negyedszázaddal ezelőtti premierjét díszelőadással ünneplik az Urániában.

A műsor díszvendége a rajzfilm rendezője, Ternovszky Béla lesz, az est házigazdájának szerepét pedig Réz András vállalta. A programban fellép Tóth Péter trombitaművész, aki a rajzfilm egy betétdalát játssza Nagy László Adrián zongorakíséretével, a vetítés után pedig sajtkóstoló várja a közönséget.

Az 1987-ben bemutatott Macskafogóban a rettegésben élő egerek a gengszterszindikátusba tömörült macskák ellen veszik fel a harcot. Minden reményüket egy japán professzor találmányába, a Macskafogóba vetik, amivel jó útra lehetne téríteni az egerek kiirtásán fáradozó macskákat. A tervrajz megszerzését a szuperegérre, Grabowskira bízzák, aki James Bondot megszégyenítő elszántsággal viszi sikerre a küldetést.

A rajzfilm sikerét sokak szerint többek közt a remek humorának, szállóigévé vált mondatainak és a színes karaktereknek köszönheti. A szinkron is mestermunka: a főszereplők Benedek Miklós, Bodrogi Gyula, Béres Ilona, Haumann Péter, Kern András, Kállai Ferenc, Körmendi János, Mikó István, Mécs Károly és Sinkó László hangján szólalnak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik