Kultúra

Újra repül a Pink Floyd malaca

Az eredeti disznó épp 35 évvel ezelőtt bukkant fel a Battersea Erőmű kéményei között.

Algie, ahogy később a héliummal töltött állatot elnevezték, a Pink Floyd együttes 1977-es, harmadik lemeze, az Animals borítójának elkészítéséhez kellett. Az album – aminek teljes anyaga egy téma köré épült – főszereplői ugyanis olyan állatok, amik az embereket jelképezik.

A borítófotózás nem volt minden zökkenőmentes: a kikötözött disznó már a második napon „meglépett”, emiatt le kellett zárni a közeli Heathrow repülőteret is. Algie mindeközben olyan magasra repült, hogy a mesterlövészek már nem tudták leszedni, később szem elől tévesztette egy rendőrségi helikopter és a radar is.

Végül egy brit farmer földjén landolt. A tegnap megjelent állat azonban nem az eredeti Algie, csupán egy jól sikerült másolata. Az eredeti ugyanis annyira tönkrement az elmúlt időben, hogy már nem lehetett felfújni. Az utód egyébként nem borítófotózáshoz kell: a disznó azt jelzi, hogy az EMI újra kiadja a legendás, cambridge-i együttes összes albumát, a Dark Side of the Moon-t ráadásul eddig kiadatlan számokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik