Kultúra

Zene állatoknak [heti koncertajánló]

Jön Britney, búcsúzik a ZP, könnyed jazzközeli zenék szólnak a Millenárison, Music for Animals című lemezét mutatja be a Superbutt.

VNV NATION (UK)
Dürer-kert, szeptember 27. 20h

Az EBM egy megbízható műfaj: zenei értelemben is lehet számítani a képviselőire, és koncertek terén sem hanyagolják el a rajongóikat – az új lemezét például a legtöbbjük biztosan bemutatja Budapesten is. Ezt teszi most a német Straftanz társaságában a brit VNV Nation is, akik Automatic című albumukkal térnek vissza hazánkba.

Belépő: elővételben 3700, a koncert napján 4500 Ft
VNV Nation a Myspace-en

BRITNEY SPEARS (USA)
Papp László Budapest Sportaréna, szeptember 30. 20h

A pár évvel ezelőtti drogos/partis/kopasz korszakából sikeresen kilábaló Britney Spears ugyan már nem a legnagyobb kortárs popdíva, de azért még mindig odafigyel rá a világ, ha csinál valamit. Sőt mi több, utóbbi néhány albumával az énekesnő mintha már a nagyasszonyosodás útján is megindult volna – így féltávnál pedig a legutóbbi, Femme Fatale című anyagával egy koncert erejéig még hozzánk is beugrik.

Belépő: 9900-21 900 Ft

TANKCSAPDA
Zöld Pardon, szeptember 30. 19h

Mint arról bizonyára mindenki értesült már, az idei ősz nem csak a szokásos fél éves szünet kezdetét jelenti a Zöld Pardon számára, ugyanis a szórakozóhelynek le kell húznia a rolót a Petőfi híd lábánál. A búcsúbuli egyszerű, de nagyszabású lesz: egy Tankcsapda-koncert, aminek a rangját az is emeli, hogy ebben az évben kihagyja a szokásos decemberi fővárosi buliját a zenekar. A két okból kifolyólag valószínűleg hatalmas lesz a tömeg, úgyhogy érdemes időben érkezni.

Belépő: 800 Ft

SUPERBUTT
Dürer-kert, szeptember 30. 20h

A Superbuttnak utoljára 2008-ban volt nagylemeze, azóta pedig a frontember, Vörös András körül teljesen kicserélődött a modern metált játszó banda tagsága. Az új társaság számtalan koncert után most egy album formájában is leteszi a névjegyét, ez a Music for Animals – ahogyan pedig az már ilyenkor lenni szokott, a megjelenéshez kapcsolódóan újrakezdődnek a turnékörök, és jön a nagy lemezbemutató buli is a Dürerben a Southern Oracle, a Subliminal Merger és a német Stereo Dynamite társaságában.

Belépő: elővételben 1900, a koncert napján 2000 Ft
Superbutt a Myspace-en

JAZZY FESZTIVÁL 2011
Millenáris, szeptember 30-október 1.

Az „igényes zenének” is becézett funkos-jazzes-latinos vonal híveit célozza meg ez a kétnapos fesztivál, amelyen két külföldi és két hazai fellépő áll a Millenáris színpadára. Első nap az instrumentális szerzeményeket szállító izlandi Mezzoforte, előtte pedig a Garamy Funky Staff szórakoztat, a következő estén pedig a Group ’n’ Swing vezeti fel a brit Matt Bianco fellépését.

Belépő: állójegy 6900, ülőjegy 10 900, kiemelt ülőjegy 14 900 Ft
Mezzoforte a Myspace-en
Matt Bianco a Myspace-en

HANDSOME FURS (CAN), NEO
A38 Hajó, október 1. 21h

Tavaly a hajón már fellépett a kanadai Wolf Parade, most pedig a csapat egyik tagja, Dan Boeckner elhozza a maszek családi vállalkozását, azaz a feleségével közös duóját is a Dunára. A Handsome Fursben Boeckner gitározik, míg Alexei Perry billentyűzik, egy gép meg dobol, és mivel a Wolf Parade per pillanat szünetelteti a tevékenységét, valószínűleg egyre többet fogunk hallani a formációról – szóval érdemes már most megnézni őket. Előzenekar a Neo.

Belépő: 1500 Ft
Handsome Furs a Myspace-en

Ajánlott videó

Olvasói sztorik