Kultúra

Feloszlik az R.E.M.

A hírt szerdán jelentették be a 31 éves zenekar weboldalán.

Az R.E.M. internetes oldalán először egy szűkszavú közlemény jelent meg a befejezésről. Ebben elsősorban a rajongóknak mond köszönetet a zenekar, amiért azok több mint három évtizeden át mellettük álltak és meghallgatták őket.

Ezután az egyes tagok név szerint is elmondták a véleményüket, amely röviden annyi, hogy az amerikai alternatív rockcsapat mindent elért, amit akart, és bár a döntés meghozatala nem volt könnyű, inkább most hagyják abba, mint később, fásultan.

“Már a legutolsó turnénkon, és mialatt a Collapse Into Now című albumot, illetve válogatáslemezünket összeraktuk, gyakran megkérdeztük magunktól: hogyan tovább?” – írja Mike Mills. “Azt vettük észre, hogy az utóbbi idők dalai lezárják az együtt eltöltött 31 évet.”

“A szó legigazibb értelmében voltunk zenekar. Testvérek, akik szeretik és tisztelik egymást. Nincs köztünk semmi félreértés, senki nem akart kilépni, jogi viták sincsenek. A döntést együtt hoztuk meg. Úgy érezzük, itt az idő.”

“Egy bölcs ember azt mondta egyszer, a jó társasági ember mindig tudja, mikor távozzon egy partiról. Mi érezzük úgy, hogy le kell lépni” – véli Michael Stipe énekes-frontember.

“A tagok barátként válnak el, és biztosan fogunk találkozni egymással, ahogy fogunk találkozni azokkal is, akik segítettek minket az évek során” – írja a R.E.M. oldalán Peter Buck gitáros.

A hír miatt szomorúaknak:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik