Kultúra

Barátság extrákkal [filmpremier]

Justin Timberlake és Mila Kunis villant az aktuális romantikus vígjátékban, amely jobb, mint a Csak szexre kellesz!

Jamie fejvadász, Dylan art director. Egy munka kapcsán a lány New Yorkba csalja a Los Angelesben élő fiút, és jóban lesznek. Mivel mindketten besokalltak a sikertelen párkapcsolatoktól, viszont a szükség égető, olyan barátság alakul ki köztük, melynek része a szex is.

Ha romantikus vígjátékról van szó, a legutóbbi tucat közül nem egy taglalta már ezt a témát: például a Csak szexre kellesz (Natalie Portman+Ashton Kutcher) és a Szerelem és más drogok (Anne Hathaway+Jake Gyllenhaal). Előbbi szerencsére nem fulladt giccsbe, mint az utóbbi, sőt, őszinte és kissé mocskos humora olyan jól esett, mint egy jéghideg fröccs a hőségben. Ez a mostani darab, Will Gluck filmje ugyanez a sztori pepitában, ám egyrészt a baráti szál erősebb főhősei között, másrészt markánsabb az önreflexiója. Szereplői nem kis iróniával emlegetik a hollywoodi romantikát, a nyálas kliséket, a mesterkélt píszí sémákat, de elsősorban szabadon taglalt szexuális szokásaik adnak táptalajt a szórakozáshoz. A közeg meg up-to-date a bioszójatejes zöldteák, flashmobok, iPades Biblia felvillantásával.

Timberlake mostanában mintha félretette volna a filmezés kedvéért popzenei karrierjét. A drámai Alpha Dog után a Social Network agytrösztjeként láthattuk, majd a Rossz tanárban Cameron Diaz rabolt rá és most itt ez a film, melyben meztelenkedik, és gátlás nélkül ecseteli az ánuszsimogatás szépségét. Mila Kunis a Fekete hattyúban vált ismertté, mint Portman riválisa. Szexi kisugárzása, rekedtes hangja, kisugárzása meggyőző. Kettejük között megvan a kémia, a kölcsönhatás, működik is a mozi, garantált a jó szórakozás. De annyit azért meg kell jegyezni, hogy a GQ meleg sportszerkesztőjeként feltűnő Woody Harrelson, és a lány szabados anyjaként komédiázó Patricia Clarkson színészi teljesítménye könnyedén lemossa őket.

Kinek ajánljuk?

Akik az egyenlőségpárti párkapcsolatban hisznek, képesek az őszinteségre magukkal és a másikkal szemben, akik bírták a Csak szexre kellesz humorát.

Kinek nem ajánljuk?

Konszolidált, konzervatív szülőknek és nagyszülőknek.

Friends with Benefits – színes, magyarul beszélő, amerikai-angol vígjáték, 109 perc, 2011. Rendezte: Will Gluck. Szereplők: Justin Timberlake (Dylan), Mila Kunis (Jamie), Patricia Clarkson (Lorna), Jenna Elfman (Annie), Richard Jenkins (Mr. Harper), Bryan Greenberg (Parker), Woody Harrelson (Tommy), Nolan Gould (Sam), Emma Stone (Kayla). Forgalmazó: InterCom.

Hazai premier: szeptember 22.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik