Kultúra

Kövesdi Péter a Hír24 új főszerkesztője

A szakember, aki hét éven át alapító főszerkesztője és vezetője volt a Független Hírügynökségnek, csütörtöktől tölti be új posztját a hírportálnál.

2011. szeptember 15-től Kövesdi Pétert, a Független Hírügynökség egykori alapító főszerkesztőjét nevezte ki a Hír24 főszerkesztőjévé a Sanoma Media Budapest Zrt. Haintz Attila, a site korábbi vezető szerkesztője más feladatokat kap a Hír24 csapatán belül.

Kövesdi Péter feladata lesz a többi között, hogy a 2010 márciusában indított Hír24 portál szerepét tovább erősítse új szolgáltatásokkal és tartalmi elemekkel, továbbá koncentrálja a Sanoma hírtermékeinek jelenlétét, és azokat integrált szerkesztőséggel működtesse.

“A Hír24 ma is az egyik leglátogatottabb magyar hírportál. Munkatársaimmal azért fogunk dolgozni, hogy a Hír24 megkerülhetetlen szereplője legyen a hírpiacnak. A Sanoma nyomtatott lapjai és internetes oldalai eddig is hatalmas mennyiségű hírtartalmat állítottak elő. Ezeket szeretném egységes, olvasható, látványos és szórakoztató formában tálalni. Nagyon sok múlik a stábon, de biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog” – nyilatkozta kinevezésekor Kövesdi Péter.

A szakember hét éven át alapító főszerkesztője és vezetője volt a Független Hírügynökségnek. Korábban a Sláger Rádiónál dolgozott hírigazgatóként, valamint a TV2 és RTL Klub hírműsoraiban is felelős szerkesztőként. Televíziós pályáját a Magyar Televízió Egyenleg című műsorában kezdte.

A Független Hírügynökség Kövesdi vezetése alatt alternatívája tudott lenni a Magyar Távirati Iroda szolgáltatásának, jól felépített regionálisújságíró-hálózatával, illetve egyedi értesüléseikkel. A Sanoma a Hír24-ben szeretné kamatoztatni Kövesdi ez irányú tapasztalatait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik