Kultúra

A távolban már látszik két popsztár is [heti koncertajánló]

Kevés koncert, rengeteg stílus és magas színvonal – röviden erre lehet számítani.

ENTER SHIKARI (UK)
A38 Hajó, szeptember 13. 20h

Elektrós, szépen éneklős, üvöltős és igény/hangulat szerint akár reggaezős, rappelős, vagy bármilyen más stílusba is belekarmolós ún. poszthardcore zenéjével már nem először fordul meg Magyarországon a brit Enter Shikari, és mivel eddig is nagy bulikat rendeztek, ezúttal is garantáltan ki lesz rúgva a ház, vagyis a hajó oldala. Aki szeretne részt venne az akcióban, az még a Your Demise-t és a Letlive-et is láthatja elkötelezettsége jutalmául.

Belépő: 4900 Ft
Enter Shikari a Myspace-en

LYRE LE TEMPS (F), THE BRAS, DJ BOOTSIE
A38 Hajó, szeptember 15. 20h

A francia Lyre Le Temps swinget és elektronikát keverő zenéjéről nem először esik szó ezen a helyen, de amúgy is egyre jobban bejáratott névnek számít a francia csapat, amely egy tipikus közönségkedvenctől el is várható módon gyakran örvendezteti meg a hazai rajongókat egy-egy koncerttel. Ezúttal a hajóra érkeznek, és felsorakozik melléjük a hazai The Bras, valamint DJ Bootsie is.

Belépő: 500 Ft
Lyre Le Temps a Soundcloudon

LOS CAMPESINOS! (UK), TUNNG (UK)
Trafó, szeptember 16. 20h

A Trafó ismét a kortárs könnyűzenei életből merít egyet: a Nagy Britmánia – Young Blood Series nevű programsorozat harmadik estéjén újabb két fiatal brit indiebanda érkezik Budapestre. A „folktronica” stílusba sorolt Tunng inkább csendes, de azért energikus, a Los Campesinos! pedig nagyon hangos és nagyon energikus – a két csapat együtt egészen biztosan komolyat taszajt a budapesti éjszakán pénteken.

Belépő: elővételben 2000, a koncert napján 2500 Ft
Los Campesinos! a Soundcloudon

Tunng a Soundcloudon

VÁGTÁZÓ ÉLETERŐ, KORAI ÖRÖM
Dürer-kert, szeptember 16. 18h

Hogy ne legyen könnyű dolgunk, jut még egy különleges program erre a napra: a Dürer szabadtéri színpadán a Korai Öröm, majd a VHK(-t megidéző Vágtázó Életerő) lép fel, utóbbi ráadásul hosszú szünet és egy szűk körű szegedi buli után, 20 dobos társaságában, szóval ez se lesz semmi. A koncerteket követően a Capunka Singers irányítja a levezetést, a VHK tagjai pedig dedikálják a zenekarról megjelent Pótolhatatlan halhatatlanság című könyvet.

Belépő: elővételben 2500, a koncert napján 3000 Ft

BRYAN FERRY (UK)
Papp László Budapest Sportaréna, szeptember 21. 20h

Végül kacsintsunk át a jövő hét egyik nagy eseményére is, amiről illik a szokásosnál kicsit hamarabb szót ejteni: George Michael teltházas hétfői szimfonikus koncertje után két nappal a Roxy Music kulcsfigurája, Bryan Ferry is az Arénában lép fel. A megkerülhetetlen popikon jó tíz éve híres együttesével is újra turnézik, de hozzánk szólóban jön tavalyi lemezével, az Olympiával – és így is borzasztóan izgalmas, hogy mit fog művelni.

Belépő: 9900-16 900 Ft

Ajánlott videó

Olvasói sztorik