Kultúra

Gyorsan mutálódó vírus hódított az amerikai mozikban

Hétvégén Steven Soderbergh új thrillerére, a Fertőzésre voltak kíváncsiak legtöbben az észak-amerikai mozinézők közül.

A parádés szereposztással – Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet és Jude Law közreműködésével – készült produkcióra péntektől vasárnapig 23,1 millió dollár (4,8 milliárd forint) értékben váltott jegyet a közönség.

A film egy gyorsan terjedő és mutálódó vírus elleni küzdelemről szól. A filmet gyártó Warner Bros. egyik vezetője szerint nem meglepő a Fertőzés (Contagion) sikere, hiszen sokakban ott él a félelem a fertőzésektől, a vírusoktól, a világjárványoktól.

A hétvégi észak-amerikai toplistára Tate Taylor A segítség című rasszizmusellenes drámája jutott fel másodikként 8,7 millió dolláros- 1,8 milliárd forintos – bevétellel.

A kasszasikerlista harmadik helyét a Warrior című akciófilm foglalta el 5,6 milliós (1,16 milliárd forint) bevétellel, a negyedik a Helen Mirrennel forgatott Az adósság című kémfilm lett 4,9 millióval (1 milliárd forint), az ötödik pedig a Colombiana című bosszúfilm 4 millió dolláros (828 millió forint) jegyeladással.

Egy boxoffice-elemző szerint bár kétségtelenül az év legcsöndesebb hétvégéjét zárták a mozik, ezt a 2001. szeptember 11-i terrortámadások 10. évfordulója is magyarázza. Az Oscar-szezon beindulásával hamarosan várhatóan újra megélénkül a forgalom, hiszen számos ígéretes film jön a közeljövőben, ilyen George Clooney Ides of March című politikai drámája, illetve a 50/50, a The Real Seel és a The Descendants című produkciók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik