Kultúra

Begipszelt kézzel is dedikált a neves orosz írónő Pécsett

Ljudmila Ulickaja Pécsett, szálláshelyén lezuhant a lépcsőn, így a magyar olvasók mellett megismerhette a magyar egészségügyet is.

Új könyve, az Imágó itthoni megjelenése apropóján  Magyarországon tartózkodó világhírű orosz írónő pécsi látogatása idején, csütörtök este szenvedett balesetet. Jobb karjában a csont elrepedt, így péntek reggel a pécsi klinikán begipszelték a kezét. 

Kísérője szerint elégedett volt a magyar egészségügyi ellátással, “Milyen szép itt minden, milyen kedvesek az emberek” – mondta. “Bezzeg Oroszországban szinte üvöltenek a beteggel, tovább kínozzák, mintha az lenne a feladatuk” – folytatta Ljudmila Ulickaja, aki a gipszeléskor azt kérte: ujjai hadd maradjanak szabadon, mivel aznap várhatóan rengeteg könyvet kell még dedikálnia.

A baleset miatt az írónő kénytelen volt lemondani Páva Zsolt pécsi polgármesterrel közös ebédjét, a polgármester így személyesen kereste föl őt. Ulickaja ezután a pécsi Tudásközpont 400 fős,  zsúfolásig megtelt előadójában vett részt beszélgetésen, és dedikálta magyarul megjelent könyveit az olvasóknak. TELJES BESZÁMOLÓ AZ ÍRÓNŐ MAGYARORSZÁGI TARTÓZKODÁSÁRÓL ITT.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik