Kultúra

Táncosok és cirkuszi társulatok a Gödörben

A d’Watt Találkozó idén már harmadik alkalommal várja látogatóit az Erzsébet téren.

Az ország egyetlen nemzetközi kortárstánc és cirkusztalálkozója két napon át – péntektől szombatig – tart majd a Gödörben. A d’Watton Európa kiemelkedő produkciói mutatják meg, milyen az, ha a tánc és a cirkusz egymásra talál. A programban számos, szintén világszínvonalú hazai fellépő is szerepel, mindkét nap programjai ingyenesen látogathatók.

A fesztivált pénteken egy magyar csapat indítja: a CirkuszJam fiatal artistái és zsonglőrei új, térspecifikus produkcióval várják az érdeklődőket. Őket a Cie Circoncentrique – a tavaly külön-külön fellépő Maxime Pythoud karikaművész és Alassando Madia labdazsonglőr duettje – követi a színházteremben. Az est utolsó műsora a workshop keretében meghívott berlini Less-Mess Performing Art előadása lesz, akik fiatal magyar művészek részvételével tesznek kísérletet arra, hogy egy új produkcióban egyesítsék a német táncszínházat az új cirkusszal.

A második napot a Willany Leó improvizációs táncszínház nyitja a teraszon, őket követi a Duo Leo fiatal francia páros, akik a táncot színészettel és bravúros, akrobatikus elemekkel töltik meg. A találkozót az olasz MagdaClan cirkusztársulat zárja, amely egy kabaréval érkezik Budapestre: műsorukban hat rendkívül tehetséges cirkuszművész öltözteti új ruhába a tradicionális kabaré műfaját.

Ízelítőül pár videó a fellépők korábbi előadásairól:

Cie Circoncentrique:

Duo Leo:

Magda Clan:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik