Kultúra

Beperelte egy agysérült dublőr a Warner Bros.-t

Az egyik főszereplő, Ed Helms dublőre a Másnaposok 2. forgatásán szenvedett agykárosodást tavaly.

A filmet készítő Warner Bros. Pictures nyilatkozatban válaszolt a súlyos agyi sérüléseket szenvedő Scott McLeannek.

“Sokkolt és elszomorított minket a baleset híre, és mindenben segítjük Scottot és családját a felépülésben. Azóta minden nehézség megoldásában megpróbálunk közeműködni” – áll a Warner Bros. nyilatkozatában.

A dublőrnek tavaly, a Másnaposok 2. bangkoki forgatásán egy mozgó autó ablakán kellett kihajolnia, miközben az autó összeütközik egy másik, megpördülő kocsival.

A sértett szerint az akciójelenet nagy pontosságot és tökéletes időzítést kívánt, ám Russel Solberg, a kaszkadőrök irányítója – miután a jelenet már elkezdődött – McLean tudta nélkül mégis megváltoztatta az időzítést, és olyan tempóra gyorsíttatta fel a dublőr autóját, ami mellett már nem volt biztonságos végrehajtani az akciót.

Scott McLean jogi képviselője a The Hollywood Reporternek elmondta, hogy a dublőr valószínűleg maradandó agyi és mozgásszervi sérüléseket szenvedett el, rohamok törnek rá, gondjai vannak a beszéddel és a mozgással.

A Másnaposok 2. tavasz óta megy a mozikban Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Nick Cassavetes és Paul Giamatti főszereplésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik