Kultúra

A tévében: sorsfordulók, múltbéli mérföldkövek

Bruce Willis 1991-ből, George Clooney 1999-ből, Dávid Kornél jelene-múltja, Bódy Gábor szomorú sorsa és nagyszerű filmje.

A leglazább beszólások mestere atlétatrikóban vagy anélkül Bruce Willis, ebben a Tony Scott-filmben pedig még ki is egészül egy másik dudással a csárdában: Damon Wayansszel. No meg Halle Berryvel, egyszóval egy problémás családot látunk, meg egy drogozás miatt kipurcant amerikaifutballistát, és persze rengeteg gonosz embert, akiket a két problémás nagyágyúnak kéne megállítania – csupa klisé, de működik, ez Az utolsó cserkész (miért utolsó?) 1991-ből, 21:20, Cool.

Furcsa időutazás ez: az iraki háborúról szól, a nagy pacifista-harcos George Clooneyval (Syriana) – de mivel egy 1999-es filmről van szó, ez az első, 1991-es iraki háború, és egy kalandos kincskereséssel indul a történet. Clooney mellett Mark Wahlberg és egy kis szerepben Spike Jonze rendező is látható lesz. Szóval most lemérhetjük 1, hogy látta Irakot Hollywood az első háború után 2, Milyen volt Clooney hozzáállása még kisebb csillag korában 3, meg hogy milyen film a Sivatagi cápák. Mindezt 21:55-től a Viasat3-on. 

Megint időutazás: a végét járó Zárórában Dávid Kornél lesz Veiszer Alinda beszélgetőtársa, az a magyar kosaras, aki először szerepelt az NBA-ben, ahol minden lejátszott percét diadalként éltük meg, és ahol mindig kiemelték, hogy mennyit, milyen szorgalmasan edz – ez utóbbi azonban sajnos annak is volt a jele, hogy egyéb területeken nem sikerült maradandót alkotnia (nem baj, kijutni is nagy tett volt). De nyilván erről is és jelenbeli teendőiről is fog beszélni az álló Alindával ülve egy magas Dávid Kornél. 22:00, m2

Lányok a csúcson – ez a cím bizony amerikai pitét ígér, kamaszlányok problémázását a szex körül. Igen is, nem is: egyetemista nők a főhőseink, akiknek még nem volt orgazmusa. És ez csak félig tréfa, ha hiszünk a felméréseknek. A három sanyarú sorsú lány összefog, hogy a dolog végére jusson, de senki ne ne értse félre – sex in the city, avagy született egyetemistafeleségek, valahol műfajok és bejáratott sorozatok közt helyezkedik el ez a film Ashton Kutcherrel, Mia Farrow-val, Ryan Reynoldsszal, Ryan O’Neill-lel. 23:15, RTL Klub.

De aki nem romantikázna, inkább az egyik legtehetségesebb (ezért legtragikusabb sorsú) III/III-as besúgó filmjét nézné meg (minden bizonnyal újra), az 23:15-kor kapcsoljon a Duna TV-re, ahol a poétikusan avantgárd A kutya éji dala lesz látható a mesebelien tehetséges Bódy Gábortól – ő biztos fejcsóválva nézi valahonnan fentről, ahogy elmismásoljuk, elkenjük, elhallgatjuk az ő sorsának tragikus fordulatait, a hatalom korrumpálását, a félelem ízét, az egyén gyengeségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik