Kultúra

3D-s horror készül a Vidámparkban

Brit és amerikai színészekkel és magyar stábbal forog a Gingerclown című horrorkomédia a budapesti Vidámparkban.

A munka augusztus 8-án kezdődött, és szeptember elejéig tart.

Hatvani Balázs, a film író-rendezője szerint varázslatos hangulata miatt választotta a Vidámparkot a forgatás helyszínéül. “Ideális egy horrorvígjátékhoz. A közönség által ismert terek mellett mi bemehettünk az elzárt részekre is, például a barlangvasút ódon műszaki, gépészeti részlegébe”.

A rendező hosszú válogatást követően választotta ki a női főszerepet alakító Erin Hayes-t és Ashley Luke Lloydot, mindketten a brit színjátszás fiatal tehetségei.

A történet szerint Sam Tully, a középiskola “lúzere”, hogy bizonyítsa rátermettségét az őt szívató focicsapat tagjainak, bemegy az évtizedek óta elhagyatottan álló vidámparkba. Abban bízik, hogy így elnyerheti az egyik hátvéd, Biff barátnője, Jenny tetszését is. A lány végül nem hagyja, hogy Sam egyedül vágjon bele a kalandba, így együtt néznek szembe a vidámparkot megszálló gonosz lényekkel.

Hatvani Balázs elmondta, hogy a film 1983-ban játszódik, és a 1980-as évek klasszikus horrorfilmjeinek világát idézi meg.

A szörnyek hangját olyan ismert színészek kölcsönzik, mint a Rocky Horror Picture Show-ban is szerepelt Tim Curry vagy Lance Henriksen, aki A bolygó neve: Halálban játszotta Bishopot, a robotot. Hallható lesz a Gyűrűk ura Grimájaként is feltűnt Brad Dourif, a Rendőrakadémia “hangváltoztatója”, Michael Winslow vagy a Szárnyas fejvadászból ismert Sean Young.

A Gingerclown 3D-ben készül, és az alkotók terveik szerint az egész világon forgalmazzák majd.

A film előzetese:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik