Kultúra

Váratlan nyertese van az amerikai mozihétvégének

A segítség című dráma afroamerikai házvezetőnők és fehér munkaadóik konfliktusáról szól. A film 20,5 millió dollárt hozott a hétvégén.

Az 1960-as a években a Mississippi vidékén játszódó történet az előző hét végén debütált az Egyesült Államokban és Kanadában, akkor a toplista második helyét szerezte meg. A mostani jó eredményt a forgalmazó Walt Disney Co. a kedvező kritikáknak és a szájpropagandának tulajdonította.

“Mindig is úgy gondoltuk, hogy A segítség egy lélegzetvételnyi friss levegőt visz a zsúfolt, folytatásokkal tömött, csihi-puhi filmekkel teli nyári moziprogramba. Erre utal az is, ahogy a közönség felkarolta ezt a filmet” – jegyezte meg Dave Hollis, a Disney eladási és forgalmazási igazgatója.

A toplista múlt heti első helyezettje, A majmok bolygója: Lázadás 16,3 millió dollárral (hárommilliárd forinttal) a második helyre csúszott vissza. Rupert Wyatt sci-fi akciófilmjére a bemutatása óta eltelt két hétben már 133,8 millió dollárért (25,3 milliárd forintért) váltottak jegyet az észak-amerikai nézők.

A hét vége premierjei közül a Kémkölykök 4. – A világ minden ideje című négydimenziós – tehát szaghatásokat is alkalmazó – produkció 12 millió dolláros (2,2 milliárd forintos) jegyeladással került a harmadik helyre. A kasszasikerlista első öt helyezettje közé meglehetősen gyér, nyolcmillió dollár (1,5 milliárd forint) körüli bevétellel a Conan, a barbár felújítása és az 1985-ös Frászkarika azonos című újrafilmje jutott még be.

A Conanban Arnold Schwarzenegger híres szerepét ezúttal Jason Momoa, a Trónok harca sztárja játssza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik