Kultúra

Percnyi nyugtunk sincs [heti koncertajánló]

Egész sűrű lesz ez a hét ahhoz képest, hogy a Sziget most ért véget. Még fesztivál is akad a kínálatban.

HOT WATER MUSIC (USA), BOUNCING SOULS (USA)
Dürer-kert, augusztus 16.

Az időről időre feloszló, majd újjáalakuló Hot Water Music frontembere, Chuck Ragan egyszer már bemutatkozott Budapesten folkrockot játszó singer-songwriterként, úgy azonban még nem állt hazai színpadon, ahogy legtöbb rajongója eredetileg megismerte, azaz punkrock előadóként. Most erre is sor kerül: hozza eredeti zenekarát, és velük együtt jön egy másik neves banda, a Bouncing Souls is, a párost pedig egy harmadik amerikai csapat, a Make Do and Mend kíséri.

Belépő: elővételben 3900, a koncert napján 4900 Ft
Hot Water Music a Myspace-en
Bouncing Souls a Myspace-en

KULTFEST
Dürer-kert/Szabad az Á, augusztus 17-18.

A most debütáló kétnapos, kéthelyszínes rendezvény nehéz és sötét zenéket mutat be két Európa-turné alkalmi egyesítésével. A fellépők között ott találjuk a Celtic Frost hangvételét a sludge hagyományaival ötvöző amerikai Tombsot, a black metalt és a grindcore-t elegyítő olasz The Secretet és a pszichedelikus zenét játszó norvég-olasz Hexvesselt, valamint három hazai szereplőt, a Torn from Earth-t, a Wasted Struggle-t és a Void ov Voices néven zajongó Csihar Attilát is.

Belépő: bérlet elővételben 2000, a helyszínen 3000, napijegy elővételben 1000/1500, a helyszínen 1500/2000 Ft


DIR EN GREY (J)
Club 202, augusztus 18. 18h

Jut egy japán fellépő is a hétre: a Club 202-ben az eredetileg visual kei csapatként jegyzett, de ma már simán csak metálbandaként is definiálható Dir En Grey nyomul. Az ötös eddig nyolc lemezt adott ki, és négy kontinensen turnézott, megjárva olyan neves fesztiválokat is, mint a Rock am Ring és a Rock im Park, a Download vagy a Nova Rock, úgyhogy nyilván nem fog nehezükre esni a fehérvári úti helyszín megzúzása sem.

Belépő: 5900 Ft
Dir En Grey a Myspace-en

BEN UFO (UK), PANGAEA (UK)
A38 Hajó, augusztus 18. 22h

Ugyanezen a napon a dubstep és a techno egyik tekintélyes intézményének számító Hessle Audio kiadó három üzemeltetője közül kettő, az előadóként is sikeres Ben UFO és a mindössze 26 éves, de DJ-ként és producerként is jól ismert Pangaea látogat az A38-ra. A külföldi szaktekintélyekhez két hazai fellépő, a megkerülhetetlen Cadik és TB Gon csatlakozik.

Belépő: elővételben 1000, aznap 1500 Ft
Hessle Audio a Myspace-en

GYÁR FESZTIVÁL
Miskolc-Egyetemváros, augusztus 18-21.

Szintén csütörtökön dobbant a Gyár fesztivál Miskolcon. A program elég egyértelműen a modern keményzenék felé húz: külföldről például a Soilwork, az A Wilhelm Scream, a We Are the Ocean és a Skindred jön, de lesz N.O.H.A. is, itthonról meg színpadra áll az IHM és a Cadaveres mellett a Velőrózsák, a Kiscsillag, a Belmondo és a Vad Fruttik is, szóval nemcsak a vadulni vágyóknak érdemes az extrém sportokra is nagy hangsúlyt fektető bulit szem előtt tartani.

Belépő: bérlet elővételben 6000, a helyszínen 7000, napijegy csak a helyszínen 2500 Ft
Részletes program

EURÓPA KIADÓ
Gödör, augusztus 19. 21h

Elég sűrű nyarat tud maga mögött, viszont ismét hosszabb szünetre készül a kitűnő formában zenélő Európa Kiadó, így ezt a koncertet sem lehet félvállról venni. A különleges alkalomra való tekintettel ráadásul Menyhárt Jenőékhez vendégek is csatlakoznak az Athe Sam Klubból és az EtnoGödörből, úgyhogy végképp adott minden hozzá, hogy meg se próbáljon távol maradni az ember.

Belépő: elővételben 1800, a helyszínen 2200 Ft

Ajánlott videó

Olvasói sztorik