Kultúra

A tévében: nagy összecsapások

Meteorit vs. Bruce Willis, Barcelona-Real, hideg víz vs. búvár, Isten vs. Ember, autó vs. áldozat.

vasárnap

A nagy vicces klasszikusok körében Michael Bay Armageddonja ott van az első közt. Egy hihető, de kis eséllyel bekövetkező alaphelyzet (meteorit robog a Föld felé, hogy becsapódjon) megoldása vár egy olajfúróra, a megmentendők: a bolygó, illetve az USA fekete elnöke. A forgatókönyvírókk özt ott találjuk magát J. J. Abramsot, a sorozatok pápáját is, a színészek közt pedig Bruce Willis és Liv Tyler mellett Ben Afflecket, Billy Bob Thorntont, Steve Buscemit, Udo Kiert, Peter Stormare-t – és még csak nem is egy Coen-filmben vagyunk! 150 perc félig komolyan vett heroizmus, avagy Bruce Willis szkafanderre cseréli az atlétát. 19:30, RTL Klub.

Indul a spanyol nemzeti futballbajnokság, melynek nyitány a Szuperkupa kettő darab Real Madrid-Barcelona derbivel. Ezek mindig nagy meccsek, de főleg az utóbbi években amikor a Barcelona legyalulta a Madridot – vajon most is ez lesz (Madridban), vagy Mourinho teherautókból önti a betont a kapu elé, hogy ne kapjon gólt a csapata? Mennyire viselte meg a Barcát a sok bekapott vereség, és hogy játszik majd Fabregas? A sport1-en 21:00-kor meglátjuk.

A Balti-tenger nekünk hideg, ködös, távoli. Tökéletes vidék egy szellemhajónak, amely – mint A Karib-tenger kalózaiból már megszokhattuk -, olykor felvetődik a felszínre, de amúgy lent nyugszik, jó állapotban a tengerfenéken. Egy ilyet szeretne feltárni A Balti-tenger szellemhajója című ismeretterjesztő film csapata, a baj csak az, hogy ehhez 130 méter mélyre kéne búvárruhában alámerülni, ám a feltételek túl mostohák. De biztos nem utcai ruhában vitatkozva látjuk őket végig az egész műsoron keresztül. 22:00, National Geographic

Pajzán és pajkos történetek vallás és humor határvidékéről – nem kell megijedni, 1962-t írunk, és francia földön járunk, kísérőink Fernandel, Alain Delon, Charles Aznavour, Louis de Funes, Lino Ventura. Az ördög és a tízparancsolat tipikus papa mozija, ami ellen Truffaut és Godard kikelt. Egy kis Régi Hullám – 23:15, m1

Ma sem maradunk thriller nélkül, ráadásul egy argentin-francia-olasz-spanyol versenyző érkezik, A fejnélküli asszony, melynek alaphelyzete egy zavart asszony baleset: elüt egy nőt, akit aztán cserbenhagy, ám később visszatérvén már nem találja a helyén. Ebből még akármi is lehet, márpedig mostanában a spanyolok jók nagyon a horrorban, úgyhogy aki félni szeretne egy kicsit, 0:15, TV2.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik